Fazole mungo jako chutný zdroj vitamínů

Klíčení semínek je velkým trendem současnosti. Vzhledem k jeho prospěšnosti pro zdraví je ovšem pravděpodobné, že se nebude jednat pouze o pomíjivou módní vlnu, ale že s námi pěstování výhonků rostlin už zůstane. Vždyť se jedná o způsob, jak se mohou k vlastní bohaté úrodě zdravé zeleniny dostat i ti, kteří nevlastní ani kus půdy, ani balkón s truhlíky. Navíc docela rychlým a snadným způsobem, do kterého není třeba investovat velké peníze.fazolové výhonky v misce.jpg
Jestliže chcete klíčení semínek nejprve pouze vyzkoušet, abyste zjistili, zda je to pro vás to pravé, zda vás tato činnost bude bavit, a zda vám úroda zachutná, zvolte si nějaký oblíbený a dobře dostupný druh semen a vyzkoušejte si jejich klíčení s tím, co máte doma po ruce, třeba s obyčejnou zavařovací sklenicí.

Váháte, která semena zvolit?

Jistě se vám vyplatí, když si na poprvé vyberete taková semínka, která jsou mezi lidmi obecně oblíbená, takže je velmi pravděpodobné, že ani vás nezklamou. K takovým semenům se jistě řadí i fazole mungo od Nakliceno, se kterými je manipulace snadná a příjemná díky jejich velikosti, a také jsou dobře dostupné v mnoha různých obchodech, ať už v těch kamenných anebo na internetu.
Jedná se o velká semena příjemné chuti, jejich klíčky jsou rovněž velké, šťavnaté a křupavé, a právě proto jsou mezi lidmi tak oblíbené.mungo výhonky v polévce.jpg
Nicméně mungo fazolky vám toho mohou nabídnout ještě více https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pustte-nas-na-ne-pirati-to-maji-cerne-na-bilem-a-nejde-jen-o-vlajku-31791 – především vitamíny B a E, minerály, jako jsou draslík, vápník, hořčík a železo, vlákninu a dobře stravitelné bílkoviny. To vše v naprosto přirozené, a přitom velice chutné podobě.
Ani v kuchyni jistě nebudete dlouho váhat nad tím, jak svou úrodu zpracujete. Můžete klíčky křoupat jen tak anebo je přidat do salátu či pomazánky. Ideálně se hodí do všech asijských jídel.
Jestliže vám klíčky zachutnají, nezapomeňte si pořídit nezbytnou výbavu a pusťte se do klíčení!