Dřevěné výtvory v kuchyni

Už od pradávna se dřevo používalo k výrobě čehokoliv. Od pouhé lžíce po talíře a jiné. Tenkrát sice výrobky nebyli tak praktické jako dnes a tvorba nebyla jednoduchá. Dnes nám pomáhá spoustu přístrojů, ale pokud neznáme alespoň základy a nemáme na tento druh výroby nadání, pak se můžeme obrátit na určité firmy.
dřevěné špejle.jpg
Ty svůj talent vkládají jak do masivního druhu dřeva například z dubu nebo naopak do měkkého dřeva jako je třeba smrk. Výrobky pak využijeme třeba ve formě pouhého kuchyňského prkénka nebo podnosu, příborníku a podobně. O každý takový výtvor je nutné řádně pečovat. Bez přemýšlení totiž někdy lehce zničíme takřka cokoliv. 
Pokud chceme něco ušetřit nebo nás naopak práce se dřevem baví, pak můžeme výrobky vyrábět nejen pro sebe. Sortiment jednoduše rozšíříme tím, co nás prostě baví.
ovesná kaše.jpg
 
Pozitivní stránka
Dřevěné výrobky jsou v kuchyni nepostradatelné a někdy nenahraditelné ani těmi plastovými. Tou kladnou stránkou je především konzervace olejem nebo případné lakování ihned po pořízení. Takto upravujeme jen takzvané polotovary, které jsou přírodního charakteru a nemají ošetřený povrch. Můžeme o nich konstatovat, že vydrží mnohem déle než ty moderní plastové.
 
Negativní pohled
K negativnímu výsledku dojdeme opět v porovnání s plastovým dílem. Opravdovým hitem dnešní doby ve většině kuchyní bývá myčka na nádobí. A právě dřevo je snad jediné, co do myčky nepatří. Nevhodné je nejen kvůli pouhým pachům z myčky. Výrobky jsou opravdu výjimečné a právě vložením do myčky se snadno zničí.  
krájení ředkviček.jpg 
Dřevo nás všechny spojuje a má ho i v dnešní moderní době opravdu každý. Málokoho napadnou i ty nejmenší formy. Kdy z nás by nepoužíval třeba dřevěná klasická párátka, dřevěné špejle případně misky nebo tolik oblíbené zásobníky na nože a chlebníky? S těmito již zmíněnými výrobky se setkáváme dál v našich domácnostech někdy i denně. Dřevo je nadále oblíbené, protože má přírodní charakter.
 

You Might Also Like